VIKTIG INFORMASJON VEDRØRENDE COVID-19-SMITTE

For at vi skal klare å holde dyreklinikken åpen og hjelpe våre kunder, ber vi om at dere tar noen forholdsregler:

• Har du fått påvist Covid-19 eller sitter i karantene, eller har du forkjølelsessymptomer, men har behov for hjelp til ditt dyr, ønsker vi at du prøver å få noen du kjenner til å komme med dyret til oss. Er dette umulig så ber vi deg ringe oss, slik at vi kan prøve å finne en god løsning for undersøkelse og behandling av ditt dyr.
• Vi håndhilser ikke. Oppretthold god hygiene og vask deg godt på hendene før du kommer. Håndsprit er tilgjengelig ved inngangen og vi ber alle benytte dette før og etter besøk hos oss. Det er også mulig å komme rett inn og få vasket hendene her dersom det er behov.
• For å minimere risiko for smitte mellom kunder på dyreklinikken oppfordrer vi alle til å komme inn og registrere seg i resepsjonen uten dyr.
• Vi ønsker et begrenset antall personer i resepsjonen (maks 3) og at alle holder en avstand på 1 meter til andre, også oss ansatte. Det innebærer at man må stå i kø utenfor ved stor pågang, eller evt. vente i bilen til det er din tur.
• Vi ønsker at kun én person kommer inn med dyret, og at dyret leveres for aktuell undersøkelse eller behandling, slik at eier ikke blir med inn på undersøkelsesrom. Vi tar i stedet aktuell kommunikasjon per telefon.
• Vi har en brun teip-strek foran disken vi ønsker at folk skal holde seg bak. Dette for å ikke komme for tett på de ansatte bak disken.
• Vi tar inntil videre ikke imot kontanter, men kun betaling via bankterminal eller Vipps.
• Vi rengjør og desinfiserer håndtak og kontaktflater jevnlig gjennom hele dagen. Bankterminal blir desinfisert etter hver bruk.

Vi gjør alt vi kan her på Ringerike Dyreklinikk for at alle skal holde seg friske sånn at vi kan være tilgjengelige for pasientene våre. Vi har god kompetanse på smittevern, og vil derfor legge til rette for at det er trygt å besøke oss. Håper dere også gjør det samme.

Huggorm (Vipera berus) er utbredt på Østlandet, Vestlandet og Midtnorge. Hvert år er det flere hunder som blir bitt. Giften som huggormen sprøyter inn i bittet gir kraftige immunologiske reaksjoner og symptomer på en alvorlig forgiftning.

Huggormen er stort sett aktiv fra april til og med september. Stort sett er huggormen gråbrun med en stripe på ryggen, mens enkelte er helt sorte.
Grader av de immulogiske reaksjoner og symptomer avhengig av størrelse på hunden. Selv om dyret blir bitt, er det ikke alltid de sprøyter inn gift, flere av bittene er da tørre og derfor "ufarlige".
Bitt i hals, snute- og hoderegionen kan være alvorlig da de kan få blokkerte luftveier og huggormbitt er langt mer alvorlig for drektige, svake og eldre hunder.

Symptomer ved huggormbitt:
- Hevelse i bittområdet
- Bittmerker etter tennene i bittområdet
- Huden får often en rød-lilla farge

Ved alvorlige tilfeller:
- Sjokk, bleke slimhinner
- Hurtig, men svak puls
- Kramper, uro, rastløshet
- Bevisstløshet

Hva kan du gjøre?
Hvis hunden din skulle være så uheldig å bli bitt er det viktig at du holder hunden i ro. Gå rolig til bilen eller bær hunden om den er liten. Legg et kaldt omslag på bittstedet hvis dette er mulig.

Ved ankomst til klinikken vil hunden bli undersøk og eventuelt få væskebehandling for å unngå sjokk og varige mén på organer. Det vil også ofte bli gitt en motgift for å redusere reaksjonen på giften.

Åpningstider

Man-tor: 09.00 - 19.00
Fre: 09.00 - 16.00
Lør/Søn: Vakt (oddetallsuker)

Timebestilling: 32 12 45 80

dyrekonto

Ringerike Dyreklinikk - Industrigaten 4, 3515 Hønefoss
Telefon: 32 12 45 80 - post@ringerikedyreklinikk.no