VIKTIG INFORMASJON VEDRØRENDE COVID-19-SMITTE

For at vi skal klare å holde dyreklinikken åpen og hjelpe våre kunder, ber vi om at dere tar noen forholdsregler:

• Har du fått påvist Covid-19 eller sitter i karantene, eller har du forkjølelsessymptomer, men har behov for hjelp til ditt dyr, ønsker vi at du prøver å få noen du kjenner til å komme med dyret til oss. Er dette umulig så ber vi deg ringe oss, slik at vi kan prøve å finne en god løsning for undersøkelse og behandling av ditt dyr.
• Vi håndhilser ikke. Oppretthold god hygiene og vask deg godt på hendene før du kommer. Håndsprit er tilgjengelig ved inngangen og vi ber alle benytte dette før og etter besøk hos oss. Det er også mulig å komme rett inn og få vasket hendene her dersom det er behov.
• For å minimere risiko for smitte mellom kunder på dyreklinikken oppfordrer vi alle til å komme inn og registrere seg i resepsjonen uten dyr.
• Vi ønsker et begrenset antall personer i resepsjonen (maks 3) og at alle holder en avstand på 1 meter til andre, også oss ansatte. Det innebærer at man må stå i kø utenfor ved stor pågang, eller evt. vente i bilen til det er din tur.
• Vi ønsker at kun én person kommer inn med dyret, og at dyret leveres for aktuell undersøkelse eller behandling, slik at eier ikke blir med inn på undersøkelsesrom. Vi tar i stedet aktuell kommunikasjon per telefon.
• Vi har en brun teip-strek foran disken vi ønsker at folk skal holde seg bak. Dette for å ikke komme for tett på de ansatte bak disken.
• Vi tar inntil videre ikke imot kontanter, men kun betaling via bankterminal eller Vipps.
• Vi rengjør og desinfiserer håndtak og kontaktflater jevnlig gjennom hele dagen. Bankterminal blir desinfisert etter hver bruk.

Vi gjør alt vi kan her på Ringerike Dyreklinikk for at alle skal holde seg friske sånn at vi kan være tilgjengelige for pasientene våre. Vi har god kompetanse på smittevern, og vil derfor legge til rette for at det er trygt å besøke oss. Håper dere også gjør det samme.

En ferietur kan være deilig, men det er flere ting en bør tenke på før en tar med seg hunden eller katten på tur. Skal dyret være med til utlandet må det ha et spesielt pass til hunder og katter.

Dette får du hos dyrlegen, og det inneholder all dokumentasjon som er nødvendig for innførsel av dyr til Norge. Det er lurt å lese litt om landet en skal reise til før en drar. Det er mange sykdommer og parasitter som kan smitte dyret ditt (og deg!) som det ikke er påkrevet å vaksinere eller behandle mot. Eksempler på disse er flått, lus, lopper, hjerteorm, leptospirose, etc.

Reglene for hva som er påkrevt kan endre seg fra år til år, så sjekk mattilsynet sine hjemmesider for mer informasjon:

http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/veileder_slik_reiser_du_med_kjaledyret_ditt/

Kontakt ambassaden for det enkelte lands regler for innførsel.

Reisesyke

Mange hunder og katter er plaget av reisesyke, og en fin tur kan bli ganske ubehagelig for både folk og dyr!  Noen dyr blir veldig engstelige og stresset når de skal ut å reise, og kan ha god utbytte av Adaptil eller et mildt sedativ. Det fins også kvalmestillende medisiner som kan brukes, ta kontakt med veterinær for mer informasjon.

Husk, det er ikke sikkert at hunden liker å tilbringe flere timer i en varm bil på en plass de ikke er kjent. Tenkt deg om før du tar hunden med på ferie, det er mulig at de har det bedre på kennel.

Åpningstider

Man-tor: 09.00 - 19.00
Fre: 09.00 - 16.00
Lør/Søn: Vakt (oddetallsuker)

Timebestilling: 32 12 45 80

dyrekonto

Ringerike Dyreklinikk - Industrigaten 4, 3515 Hønefoss
Telefon: 32 12 45 80 - post@ringerikedyreklinikk.no