VIKTIG INFORMASJON VEDRØRENDE COVID-19-SMITTE

For at vi skal klare å holde dyreklinikken åpen og hjelpe våre kunder, ber vi om at dere tar noen forholdsregler:

• Har du fått påvist Covid-19 eller sitter i karantene, eller har du forkjølelsessymptomer, men har behov for hjelp til ditt dyr, ønsker vi at du prøver å få noen du kjenner til å komme med dyret til oss. Er dette umulig så ber vi deg ringe oss, slik at vi kan prøve å finne en god løsning for undersøkelse og behandling av ditt dyr.
• Vi håndhilser ikke. Oppretthold god hygiene og vask deg godt på hendene før du kommer. Håndsprit er tilgjengelig ved inngangen og vi ber alle benytte dette før og etter besøk hos oss. Det er også mulig å komme rett inn og få vasket hendene her dersom det er behov.
• For å minimere risiko for smitte mellom kunder på dyreklinikken oppfordrer vi alle til å komme inn og registrere seg i resepsjonen uten dyr.
• Vi ønsker et begrenset antall personer i resepsjonen (maks 3) og at alle holder en avstand på 1 meter til andre, også oss ansatte. Det innebærer at man må stå i kø utenfor ved stor pågang, eller evt. vente i bilen til det er din tur.
• Vi ønsker at kun én person kommer inn med dyret, og at dyret leveres for aktuell undersøkelse eller behandling, slik at eier ikke blir med inn på undersøkelsesrom. Vi tar i stedet aktuell kommunikasjon per telefon.
• Vi har en brun teip-strek foran disken vi ønsker at folk skal holde seg bak. Dette for å ikke komme for tett på de ansatte bak disken.
• Vi tar inntil videre ikke imot kontanter, men kun betaling via bankterminal eller Vipps.
• Vi rengjør og desinfiserer håndtak og kontaktflater jevnlig gjennom hele dagen. Bankterminal blir desinfisert etter hver bruk.

Vi gjør alt vi kan her på Ringerike Dyreklinikk for at alle skal holde seg friske sånn at vi kan være tilgjengelige for pasientene våre. Vi har god kompetanse på smittevern, og vil derfor legge til rette for at det er trygt å besøke oss. Håper dere også gjør det samme.

Vaksiner stimulerer kroppens eget immunforsvar, så dyret må være friskt for at vaksinen skal kunne settes. Sprøyten settes subkutant, dvs. rett under huden, vanligvis i nakken. Vaksinen er stort sett ufarlig, men noen få individer kan få allergiske reaksjoner, så vi anbefaler å holde øyet med dyret ditt rett etter at vaksinen er gitt. I tillegg til vaksinen får dyret også en generell helseundersøkelse.

Ved å bruke vaksiner reduserer man smittepresset i hundebestanden i Norge. Jo flere som vaksinerer, jo mindre sykdom blir det, og desto mindre smittepress blir det. Vi anbefaler særlig vaksinering til de som reiser mye feks i forbindelse med jakt, utstilling og konkurranser.

Vaksinering av hund

Vi anbefaler at hunden vaksineres ved 8 og 12-ukers alder mot valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og kennelhoste. Denne vaksinen beskytter mot smitte i 3 år, men vi anbefaler årlig revaksinering av kennelhoste, f.eks.:
8 uker: Parvovirus
12 uker: Valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og kennelhoste
1 års alder: Valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og kennelhoste
2 års alder: Kennelhoste
3 års alder: Kennelhoste
4 års alder: Valpesyke, parvovirus, smittsom leverbetennelse og kennelhoste
osv...

For kennelhoste fins både en sprøyte som settes under huden (Nobivac Pi) og en som gis i nesen (Nobivac BbPi). Nesevaksinen skal gi bedre beskyttelse mot kennelhoste, men kan gi en lett forkjølelse den første uken etter vaksinering.

Vaksinering av katt

Det er større smittepress for katter enn for hunder i Norge. En grunn for dette er at det er færre som vaksinerer kattene sine enn hundene sine. Katter slost også mer enn hunder, og kan bli smittet av villkatter/eierløse katter. Hvis katten pådrar seg en av disse sykdommene er det vanskelig å behandle, vi kan kun behandle symptomene, ikke sykdommen.

Vi anbefaler at katten vaksineres ved 12 og 16-ukers alder mot kattepest og katteinfluensa. Denne vaksinen må oppdateres årlig.

Åpningstider

Man-tor: 09.00 - 19.00
Fre: 09.00 - 16.00
Lør/Søn: Vakt (oddetallsuker)

Timebestilling: 32 12 45 80

dyrekonto

Ringerike Dyreklinikk - Industrigaten 4, 3515 Hønefoss
Telefon: 32 12 45 80 - post@ringerikedyreklinikk.no